top of page

BEHANDLINGER hos Blomstrende Helse

Klassisk/svensk massasje - velvære

Klassisk massasje er en dyptgående muskelbehandling som tøyer og strekker hard og stram muskulatur. Klassisk massasje er velegnet mot trette, slappe, smertefulle eller overarbeidede muskler. Massasjen består av knainger, friksjoner og strykninger ved hjelp av olje eller krem.


Massasjebehandling

Massasjebehandling er en dyptgående og spesifikk muskelbehandling som tøyer og strekker hard og stram muskulatur. Denne type behandling er velegnet mot smertefulle og overarbeidede muskler.


PNF/Muskulering

Muskulering er dypere og mer spesifikk, presis og stimulerende enn klassisk massasje, siden mange plager i ledd og muskler kommer fra stramme og spente muskler. Ved muskulering blir hver muskel eller muskelgruppe behandlet hver for seg med muskelmassasje med etterfølgende muskeltøyninger for å øke muskelavslapping, øke muskelfleksibiliteten, styrke muskulaturen og øke blodtilførselen til muskulaturen.

Etter behandlingen er det vanlig at klientene er mer bevegelig og kjenner seg mer avslappet. Muskulering kan brukes som en forebyggende behandlingsform og ved behandling der hvor muskulaturen og visse andre deler i bevegelsesapparatet har vært utsatt for bestemte typer av traumer.


Lymfemassasje

Dette er en "lett" form for massasje som stimulerer lymfesystemet, og mange opplever denne form for behandling som meget behagelig og avslappende. Behandlingstid 90 minutter.

Lymfesystemet sagt på en enkel måte; kroppens eget avløpssystem hvor en lett kan forestille seg hva som skjer dersom det blir stopp i rørene! Mat og drikke som tilføres kroppen, forvandles til blod og lymfevæske. Når cellene har fått den næringen de skal ha, transporteres avfallet og overflødig væske bort ved hjelp av lymfesystemet, og som tilslutt kommer ut som urin.

Operasjoner og skader skaper stans i lymfesystemet med væskeansamlinger som følge som viser seg i form av hevelser. Etter brystkreftoperasjoner kan armene hovne opp på grunn av dårlig lymfesirkulasjon. Ved vekttap og slanking kan fettceller og væske bli liggende igjen mellom cellene. På tross av kraftig reduksjon av vekten, er det fortsatt enkelte områder som ikke minsker i omfang. Fettcellene føres ikke vekk, men blir liggende igjen og de kan vokse sammen til et fettvev. En mulighet til å få fart på lymfesirkulasjonen og bli kvitt hevelser og fettvalker er lymfemassasje.

Selv fibromyalgi kan behandles med lymfemassasje.


Idrettsmassasje

Idrettsmassasje er en dynamisk behandlingsform. I idretten finnes flere forskjellige behov, og det fokuseres ofte på muskelgrupper som er relatert til den enkelte sport.

  • Massasje før idrettsprestasjoner øker fleksibiliteten i muskler og bedrer prestasjonsevnen.
  • Massasje under idrettsprestasjoner holder muskulaturen smidig, reduserer melkesyre og øker prestasjonsevnen.
  • Massasje etter idrettsprestasjoner reduserer musklenes restitusjonstid samt løser opp stram og spent muskulatur.

Revolving

Revolving er en meget langsom, behagelig og dyptgående myofaciell massasje som påvirker den dype muskulaturen, muskelhinnene og pusten.

Metoden har til hensikt å korrigere muskulær ubalanse, dette bidrar blant annet til å frigjøre respirasjonen. De strukturer man berører er bindevevshinner, dype muskelgrupper og mellomgulvet. Håndgrepene er myke men bestemte.

Ved skader og etter operasjoner dannes arrvev. Arrvevet er ofte opphav til smerte, dårligere sirkulasjon og bevegelsesinnskrenkninger. Dette kan oppleves som om huden er for trang. Det spenner og trekker i vevet når man beveger seg. Langvarige fysiske smertetilstander samt sirkulasjonsforstyrrelser skaper forandringer i bindevevet. Også ved disse symptomene er bindevevsmassasjen en godt utprøvet metode som påvirker både nervesystemet og blodsirkulasjonen.


Triggerpunktbehandling

TP-behandling er en god metode for å løse opp i spent muskulatur. Dette utføres effektivt med pressur.


Segmentmassasje

Segmentmassasje hjelper for stivhet og låsninger i ryggsøylen. En kraftig behandlingsform med gunstig effekt på blant annet hormonforstyrrelser og søvnproblemer. Stimulerer segmenter i ryggsøylen med tilhørende spinalnerver og vil ha en positiv innvirkning på det autonome nervesystemet.

Segmentmassasje utføres primært på sete, rygg og skulderblad. Denne form for massasje er meget kraftig og har en behandlingstid på 20-30 minutter.


Leddstimulering

Leddstimulering er en svært avslappende behandling hvor leddene masseres, stimuleres og beveges i en behaglig og rolig rytme. Stramme/vonde ledd kan være forårsaket av omkringliggende stram muskulatur.


Generelt om massasje

Massasje har vært en del av de fleste kulturer langt tilbake i tid. De eldste kildene vi kjenner er 3000 år gamle, og massasje regnes som en av verdens eldste behandlingsformer.

Primært bruker utøverne hendene til å stryke, kna og trykke; men også armer, albuer og føtter benyttes i enkelte teknikker.

En felles grunntanke i all massasje er at det fremmer helse og velvære, at det blant annet øker blodsirkulasjonen og er avspennende.

De fleste utøvere tar utgangspunkt i at noe hos klienten er sammentrukket, blokkert, brukt feil eller er i ubalanse.

Hovedskillet mellom østlige og vestlige teknikker er at førstnevnte forholder seg til det som sies å skulle være menneskekroppens ”energi”, mens vestlige (klassiske) teknikker springer ut av fysikalsk behandling/ fysioterapi og fokuserer på kroppens anatomiske strukturer og fysiologiske prosesser.


Denne grenens sykdomsforståelse skiller seg ikke vesentlig fra den skolemedisinske. Den senere tid har det innen klassisk massasje vært fokusert sterkere på en sammenheng mellom psykiske/følelsesmessige og kroppslige plager. Dette åpner for at årsak til sykdom kan være så vel psykisk som fysisk. Samtidig har man med basis i forskning anerkjent at massasje kan ha effekt på immunsystemet. Således åpner man opp for at massasje også kan ha virkninger på sykdom generelt sett, selv om dette som regel ikke er hovedfokus i behandlingen.

bottom of page